Eкипа

University of Economics and Innovation
in Lublin

Poland

ph.d

Monika Baryła-Matejczuk

Substantive project coordinator

Доктор по психологија, доцент во Одделот за психопрофилакса и психолошка поддршка на Универзитетот за економија и иновации. Нејзината научна работа и практика се фокусира на едукативната психологија (личен и професионален развој на наставниците) и индивидуалните разлики (конструкција на чувствителност на сензорни процеси).

ph.d

Małgorzata Artymiak

Доктор по психологија, доцент по психологија, директор за психолошки центар за дијагностицирање и терапија, психолог и универзитетски професор. Работење во областа на индивидуална помош за возрасни, како и наставници и родители на предучилишни и училишни деца.

Magda Janiak

Координатор на тим за меѓународни проекти

Менаџер на проекти, магистер по европски студии, диплома за постдипломски студии по финансиски менаџмент и сметководство во проекти финансирани од фондовите на ЕУ, експерт за квалитет на VCC. Проектен менаџер со сертификат PRINCE2 и над 10 години искуство во меѓународна соработка.

ph.d

Grzegorz Kata

Psychologist, researcher and lecturer, main areas of scientific and practical interest: prevention of risky behaviors of youth, quantitative methods in psychology, personality and cognitive determinants and correlates of problem behaviors and effectiveness of action

ph.d

Wiesław Poleszak

Assistant Professor of Psychology, psychotherapist. Goverment expert in field of psychoprophylaxis. Co-author of the model for building and evaluating the educational and preventive program of the school prepared for the Ministry of National Education.

Universidad de la Laguna

Spain

ph.d

Moisés Betancort Montesinos

Докторат по психологија е вонреден професор на Секторот за здравствени науки, психологија и говорна терапија на Универзитетот Ла Лагуна (Тенерифе, Шпанија). Д-р Моисес Бетанкорт е доктор по психологија (специјализација во: Когнитивна психологија, Обработка на јазици и Психолингвистички експериментални дизајни)

ph.d

Horacio A. Barber

Д -р Хорасио А. Барбер се стекнал со докторски студии на Универзитетот во Ла Лагуна во 2002 година. Меѓу 2003 и 2005 година, тој бил награден со грантови што му овозможиле да продолжи со постдокторски позиции на Универзитетот во Калифорнија Сан Диего (UCSD, САД) и Хебрејскиот универзитет од Ерусалим (ХУ, Израел), под надзор на д -р Марта Кутас и д -р Шломо Бентин, соодветно. Во 2006 година работел како научен соработник на Универзитетскиот колеџ во Лондон (UCL, Велика Британија), во Лабораторијата на д -р Габриела Виглиоко.

Universidad de Alicante

Spain

ph.d

Rosario Ferrer Cascales

Д-р. по психологија. Редовен професор во областа на личноста, проценката и психолошкото лекување на Универзитетот во Аликанте. Директор на Одделот за здравствена психологија и на истражувачката група психологија применета за здравјето и човековото однесување на Универзитетот во Аликанте. Координатор на Иновативната група за образовни технологии “Портал за основна психологија”.

ph.d

Natalia Albaladejo-Blázquez

Д-р. по психологија. Дипломиран по психологија. Магистер по превенција и лекување во зависност од дрога. Вонреден професор во областа на личноста, проценката и психолошкото лекување на Одделот за здравствена психологија на Универзитетот во Аликанте (Шпанија). Член на истражувачката група психологија применета за здравје и човековото однесување на Универзитетот во Аликанте.

ph.d

Manuel Lillo-Crespo

Тој е вонреден професор и координатор за меѓународна мобилност на Факултетот за здравствени науки, Универзитет во Аликанте (Шпанија). Д-р Лило-Креспо е д-р. Магистратура по социјална и културна антропологија, магистрирал по бизнис администрација (извршно ниво), како и диплома за наука на медицински сестри и регистрирана медицинска сестра.

ph.d

María Rubio-Aparicio

Доцент во Одделот за здравствена психологија на Универзитетот во Аликанте (Шпанија). Дипломиран по психологија со високи почести. Магистрирал во методологијата на однесувањето науки и здравје. Магистрирал во наставници од задолжително средно образование и Бачилер, стручна обука и настава по јазик. Д-р. во психологија со вонредна докторска награда.

ph.d

Manuel Fernández Alcántara

Доцент во Одделот за здравствена психологија на Универзитетот во Аликанте (Шпанија). Д-р. во психологијата на Универзитетот во Гранада. Магистер по здравство за промоција на автономијата на луѓето и внимание на процесите на крајот на животот на Универзитетот во Гранада.

ph.d

Miriam Sánchez-SanSegundo

Таа е асистент за истражување на Факултетот за здравствени науки, Одделот за здравствена психологија на Универзитетот во Аликанте (Шпанија). Таа е д-р. во здравство научни со специјализација во личноста, оценување и психолошко лекување, како и во судска психологија. Дипломиран по психологија.

ph.d

Nicolás Ruiz-Robledillo

Доцент во Одделот за здравствена психологија на Универзитетот во Аликанте (Шпанија). Дипломиран по психологија со високи почести. Магистрирал во развојот во истражување и лекување во психопатологија и здравство. Магистрирал во општата здравствена психологија.

ph.d

Maria José Cabañero

Таа е вонреден професор по медицински сестри на Универзитетот во Аликанте (Шпанија). Д-р. во медицински сестри: пракса и образование на Универзитетот во Аликанте со вонредна докторска награда. Магистер по медицински сестри науки на Универзитетот во Аликанте. Член на истражувачката група “Квалитет на животот, благосостојбата и здравјето.

JOUDG “Breshia”

North Macedonia

Marija Vasilevska

Координатор на едукатори, кои имаат долгогодишно искуство во менаџирање на локални и национални проекти со поддршка од УСАИД, УНИЦЕФ итн.

Ajrije Daci

Диплома за постдипломски студии по човечки ресурси, магистер по човечки ресурси на Универзитетот за управување – Скопје. Во 1992 година започнал да работи како згрижувач во ЈОУДГ “Брешиа” Дебар, а потоа како тутор за предучилишно воспитување во голема група деца на возраст од 5-6 години.

Bledi Cami

Програмски координатор на Еразмус +. Искусен на меѓународни проекти во рамките на проектите Еразмус +. Во однос на неформалното образование и Еразмус +, одлични вештини за подготовка и имплементација.

Città metropolitana di Roma Capitale​

Italy

Maria Fabiani

Има повеќе од 20 години искуство во управувањето со проектот на ЕУ. Независен истражувач, таа предава методологија на истражување и статистика на Универзитетот во Рим Тор Вергата диплома за медицински сестри и диплома по говор и јазична терапија и е истражувачки тренер.

Antonella Lizambri

Магистрирал по социологија, е задолжен за интернационализација на образованието и стручното образование и искуство во истражување.

Cecilia Cardito

Магистрирал во политички и општествени науки е координатор на Scuola del Sociale Agora.

Fabiana Ferri

Магистрирал во образованието и комуникацијата во моментов е задолжен за избор на наставници и комуникација.

Expert Psy Asociatia Psihologilor Specialisti

Romania

PH.D

Armand Veleanovici

Тој има доктор по психологија и тој е претпоставен и тренер во клиничка психологија, психолошко советување и обучен психотерапевт, кој има и диплома по правни науки. Тој е загрижен за злоупотреба и занемарување на деца, дури и пред да се стекне со диплома по психологија, а од 2006 година работи во системот на детска заштита.

PH.D

Gabriela Dumitriu

Таа е доктор по клиничка психологија и психотерапевт, која има 8 години работно искуство во системот на детска заштита. Таму правеше психолошки проценки, експертиза и интервенции за случаи на злоупотреба, развод, згрижувачки домови, посвојувања.

Laura Mat

Таа е клинички психолог, тренинг за да стане психотерапевт и да студира здравствена психологија како наставни програми за мајстори. Таа е во интеракција со типични деца и деца со невроразвојни нарушувања, за време на волонтерските програми во невладини организации и во болница.