Што значи:
"E-MOTION"?
E-MOTION Потенцијалите на високата чувствителност?
Тоа е првиот проект во Република Северна Македонија кој е развиен од истражувачи и практичари, и насочен кон поддршка на високо чувствителните деца во нивната непосредна околина.
Свесна работа со високо чувствителни деца
обезбедување форум за размена на искуства
образование и поддршка за родителите и негувателите
Идентификација на потенцијалот на детето
Обезбедување
ПОДДРШКА
за високо чувствителни деца
НАШИОТ
ТИМ
Проектот Е-MOTION е создаден од многу луѓе – експерти од шест европски институции. Нивната работа ќе ни овозможи да оствариме цел што е важна за општеството како целина – обезбедување поддршка за високо чувствителни деца.
Дали вашето
дете / студент / егувател
е високо чувствителен ?
previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow
Slider

Календар

0 Events loaded

Look for more

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

DN_T

You have no events for this day

Look for more

You have no events for this month

Look for more

You have no events for this month

You have no events

stec_replace_image
stec_replace_icon stec_replace_event_status

stec_replace_summary

stec_replace_desc_short
0d 0h 0m 0s
Истече
In Progress

stec_replace_location

stec_replace_timespan

 • stec_replace_icon
  stec_replace_event_status

  stec_replace_summary

  stec_replace_date stec_replace_location

  stec_replace_desc_short

 • Submit an event

  Click to submit your own event

  Event Details

  Insert new Organizer

  Name

  About

  Contact e-mail

  Social Links

  -

  Date & Time

  By day:
  Repeat gap:
  Repeat ends on:
  Date exception:

  Guests & Schedule

  Guest

  Name

  About

  Social Links

  Schedule Timespan

  Date and time

  Name

  Icon

  Color

  Details

  Additional Information

  Author Information

 • stec_replace_tags
  Invited
  stec_replace_icon
  stec_replace_summary stec_replace_short_desc
  Истече
  In Progress
  stec_replace_guest_name stec_replace_product_name stec_replace_location stec_replace_date RSVP to Event
  stec_replace_image
  stec_replace_icon
  stec_replace_date_big
  stec_replace_date
  stec_replace_tags
  stec_replace_summary
  stec_replace_short_desc
  • Event Info

  • Location

  • Schedule

  • Guests

  • Attendance

  • Forecast

  • Comments

  stec_replace_tags

  stec_replace_summary

  stec_replace_description
  • stec_replace_title
   Organizer of stec_replace_event
   stec_replace_about
   stec_replace_social
  • 0

   days

  • 0

   hours

  • 0

   minutes

  • 0

   seconds

  • Attend

  • Decline

  • Unlist

  Event expired

  Event is in progress

  Attachments

  Import to Google Calendar

  Location

  stec_replace_location

  Get Directions

  Could not find route!

  Details

  stec_replace_details

  No schedule

  stec_replace_date stec_replace_time
  stec_replace_title
  stec_replace_desc
  stec_replace_avatar
   stec_replace_social

  stec_replace_name

  stec_replace_about

  You are invited to this event!
  Places left: 0

  • Attend

  • Decline

  • Unlist

  • stec_replace_name
    stec_replace_status

   stec_replace_name

   stec_replace_people

  Weather data is currently not available for this location

  Weather Report

  Today stec_replace_today_date

  stec_replace_today_icon_div

  stec_replace_current_summary_text

  stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

  Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

  Humidity stec_replace_current_humidity %

  Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

  Forecast

  Date

  Weather

  Temp

  stec_replace_date

  stec_replace_icon_div

  stec_replace_min / stec_replace_max °stec_replace_temp_units

  stec_replace_5days

  Next 24 Hours

  Powered by Forecast.io

  Нашиот тим

  Проектот Е-MOTION е составен од луѓе – експерти од шест европски институции. Нивната работа овозможува да се реализира општествено важна цел, поддршка на високо чувствителни деца

  University of Economics and Innovation in Lublin

  Project leader

  Универзитетот за економија и иновации во Лублин е најголемиот универзитет во источна Полска, познат по својот практичен пристап за професијата и широка соработка со претпријатијата.

  Universidad de Alicante

  Project partner

  Универзитетот во Аликанте (УА) е основан во 1979 година. Во моментов, таа едуцира и обучува над 25.000 студенти – од кои 2.500 се странски студенти – нудејќи над 80 додипломски и 96 постдипломски програми.

  Universidad de la Laguna

  Project partner

  Универзитетот Ла Лагуна, најстар на Канарските Острови, има повеќе од 200 години историја и е институција отворена за светот.

  Città metropolitana di Roma Capitale

  Project partner

  Митрополитот Рим, со повеќе од 4,3 милиони жители, е најголемиот град во Митрополитот во Италија.

  Expert Psy Asociatia Psihologilor Specialisti

  Project partner

  Expert Psy – здружение основано во 2014 година, чија цел е да го поддржи и промовира развојот на психологијата како наука и професија и да го зголеми професионализмот на психолозите.

  JOUDG “Breshia”

  Project partner

  Општинската градинка ЈОУДГ “Брешиа” е јавна установа под Министерството за труд и социјална политика на Северна Македонија, основана во 1969 година. Во моментов, имаме над 400 деца во три детски градинки во Дебар.

  BLOG

  The Highly Sensitive Brain

  Humans and other animals deal to the environment around them by developing two response strategies: “pause and acting”, or “approaching quickly”. This response depends on

  Czytaj więcej »

  Пријавете се за нашиот билтен