Партнерски институции и луѓе кои го ко-креираат овој важен проект!

После многу интензивни промени, ние имаме задоволство официјално да ве запознаеме со членовите на нашиот тим! Во наредните денови ќе ви претставиме информации за партнерските институции и луѓето кои го ко-креираат овој важен проект!

  • Универзитетот за економија и иновации во Лублин е најголемиот не-јавен универзитет во источна Полска, познат по практичниот пристап кон професијата и широката соработка со претпријатијата.
  • Универзитетот во Аликанте (UA) е основан во 1979 година. Во моментов, тој едуцира и обучува над 36.000 студенти – од кои 2.500 се странски студенти – нудат над 80 додипломски и 96 постдипломски програми.
  • Универзитетот во Ла Лагуна, е најстар на Канарските острови, има над 200 години историја и е институција отворена за светот.
  • Митрополитот град Рим, со над 4,3 милиони жители, е најголемиот градски град во Италија.
  • Expert Psy – здружение основано во 2014 година, чија цел е да го поддржи и промовира развојот на психологијата како наука и професија и да го зголеми професионалноста на психолозите.
  • Општинската градинка „Брешиа“ е јавна установа која е под Министерството за труд и социјална политика на Северна Македонија, основана 1969 година. Во моментов, е домаќин на над 500 ученици во 3 градинки во градот Дебар “

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter