„Амбасадор“ со висока чувствителност – Прв ПОДКАСТ!

Важен дел од нашиот проект е ширење на свеста за чувствителноста. Задоволни сме да ги запознаеме нашите„ амбасадори “на хиперсензитивност, луѓе кои ги споделуваат своите искуства и идеи за оваа единствена карактеристика на темпераментот.
За нејзиното искуство пишува Наталија Нимен, уметничка, пејачка, сопруга, мајка и изведувачка:

“Бев поканет да учествувам во разговор за хиперсензитивните луѓе. Ова ќе биде дел од низата подкасти што ќе се појават на веб-страниците на универзитетите кои ја испитуваат хиперсензитивноста. Peopleе бидат интервјуирани луѓе од светот на музиката и другите уметности. Ова го споделувам со причина, затоа што како личност која уште од детството се бореше со мега хиперсензитивност, недостигот на знаење за овој факт значеше дека долги години не можев да се најдам на овој свет. Затоа ги разбирам толку чувствителните луѓе толку многу. и драго ми е што ги имам овие луѓе меѓу моите пријатели. Напишав за тоа и сè уште пишувам повеќе песни, моите уметнички дела се полни со ваков вид на хиперсензитивност. Ако работи, можеби оваа година ќе започнам да ги снимам во албум..? Имам многу прекрасни хиперсензитивни пријатели овде на Фејсбук и сакам да ве потсетам, драги, дека не сте сами! Благодарение на вас (нас), светот е поразбоен, иако честопати се чувствуваме презаситени од нашето големо внатрешно богатство. Можеби тоа е утеха во ситуации кога не сакате да се чувствувате така и да го чувствувате тоа. Мразиш да го видиш она што повеќето луѓе не го гледаат и не можеш да го видиш тоа. Уште еднаш, сте сигурни дека кога ќе ја отворите устата, ќе сакате да кажете толку многу зборови, затоа што знаете дека луѓето се иритирани или дури и лути на вашите зборови, вашите целосни описи, тогаш нема да успеете, затоа што едноставно сте претерани со невидливи пипала наоколу (понекогаш сè боли) и едноставно не можете да го кажете тоа во две реченици. Се срамите од солзи и утрински брчки. Вие се чувствувате беспомошно да го кажувате ова на некого многу важно и јасно сакано од вас, а тој ве гледа како да сте луди или кој зборува на непостоечки јазик. Ох! Како што продолжува животот, лесно е да започнете да се мразите себеси потешко и потешко.. Преосетливоста во одреден дел од општеството е факт. Преосетливоста како збир на карактеристики на сврзното ткиво на телото, душата и духот не може да се промени. Наместо тоа, можете да умеете, да научите соодветно да одговорите и да контролирате мисли и однесување. Пријателските, емпатични и разбирливи луѓе кои се блиски до нас и кои не поддржуваат да напредуваме, треба да бидат охрабрени преку позитивно засилување, отколку со критика. За Наталија Нимен: http://www.natalianiemen.pl

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter