РАЗМЕНА НА УЧЕЊЕ Денот на ХСП 2020

Информации за настанот

На првиот меѓународен ден на ХСП, бесплатни онлајн работилници на:

 • Градење на пријателски и здрави градови за деца: научена лекција и тековни предизвици
 • Важноста на животната средина за благосостојбата на чувствителните деца
 • Презентација на националната алатка за тестирање за мерење на чувствителност за родители и наставници на деца на возраст од 3-10 години
 • Како родителите и наставниците можат да им помогнат на своите чувствителни деца и ученици да се движат низ своите чувства за време на отворањето на училиштата
 • високо чувствително дете. Модел на поддршка во училишна / предучилишна средина
 • Среќен чувствителен МЕ – Програма за внимателност и внимание при движење за деца, родители и наставници (Носете удобна облека за вежбање)

Домаќин од градскиот град Рим Капитал, настанот е кулминација на многу умови, многу перспективи и многу области на експертиза.
Како настан што инспирира на теренот и го гради партнерството, размената за учење Е-движење 2020 е за наставници, родители, едукатори, училишни водачи, психолози, логопеди и работни терапевти, здравствени и социјални професионалци и сите кои се посветени на подобрување на начинот ние дизајнираме, спроведуваме, поддржуваме и истражуваме ефикасно и поддржувачко учење и едукативни искуства за високо чувствителни деца.

Предности за регистрација:

 • Простори за соработка за поставување прашања и споделување идеи и искуство со иновативни практичари, истражувачи, креатори на политики и училишта
 • Симултано толкување на 5 јазици (англиски, италијански, шпански, полски, романски)
 • Учество во искуствени активности, вклучување во практични сесии за внимателност, присетливо движење и соматско образование
 • Стимулирање на можностите за учење како да се применат стекнатите вештини, методи и активности на практични начини во секојдневната пракса и живот
 • Пристап до целата содржина и видеа на настанот

Работен јазик: англиски, италијански, полски, романски, шпански

Формулари за регистрација: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/HSP_Day
Рок за регистрација: 3 октомври 2020 година

За повеќе информации, контактирајте:

Секретаријат на конференцијата: sivale@cittametropolitanaroma.gov.it
Координација на проектот: e-motion@highlysensitive.eu

За прашања во врска со медиумите, контактирајте:

Фабијана Фери: f.ferri@capitalelavoro.it
Преземете ја целата програма: