Вести

Национално алатка за тестирање и мерење на чувствителност за родители и наставници на деца на возраст од 3-10 години

17.06.2020
Родителите и наставниците од предучилишни и ученици од основни училишта од Полска, Романија, Северна Македонија, Шпанија и Италија се поканети да се приклучат на процесот на тестирање на алатката за мерење на чувствителност на децата развиен како дел од проектот Е-МОТИОН.

Вебинар на „Високо чувствително дете“

16.06.2020
На 16.06 експертите од проектот Е-МОТИОН д-р Моника Бариша-Матејџук и доктор Малгораза Артмијак ја водеа првата онлајн средба за многу чувствително дете.

„Новинар, пејач“ со голема чувствителност – Втор подкаст од Северна Македонија

10.03.2020
Важен дел од нашиот проект Е-движење – потенцијал на голема чувствителност, е да шириме знаење за чувствителноста. Имавме привилегија дека лицето што го интервјуиравме за Подкаст беше добро познат новинар, директор на ТВ, писател, пејач во градот Дебар, но и пошироко.