„Амбасадор“ со висока чувствителност – Томаш Корпанти

Задоволни сме да го запознаме нашиот амбасадор со висока чувствителност кој го сподели своето искуство со нас. Томаш Корпанти – вокалист, автор на стихови и музика, музички продуцент и издавач по страст и образование. Тој е дипломиран на музичката академија К. Шимановски во Катовице од областа на Вокални студии Естрада и дипломиран на музичката академија на Г. и К. Бачивиц во класата на проф. Д-р хаб.Рената Данел. Во текот на изминатите десет години од своето уметничко дело, соработуваше со Вариус Манкс, Анджеј Пијачезни, Визслав Пјерегоролка, Томаш Момот. Тој има снимено неколку ЛП и е обичен член на ЗАИКС веќе неколку години.

Неговиот глас може да се слушне, меѓу другите на саундтракот на филмот „Кочај и Тачи“ и серијата „39 и пол“ и во музички спотови на популарните радиостаници во Полска. Работел како вокал во телевизиските програми: „Шимон Мајевски шоу“,„Хати декади“,Крај сиш śмиеје“, тој исто така беше ко-креатор на програмата„ „Пржестриж dźwiękowa“ “(ТВП Лублин).
Неговата страст е да ги поучува другите, така што веќе неколку години работи и како наставник по пеење на многу места во Полска.
Во моментов Томаш е вокал на бендот „Марек Кошичиевич“ Де Моно, со кого го сними албумот „Enter “.
Слушајте што вели Томаш за чувствителноста:

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter